Varsarea Dunarii in Marea Neagra la Sulina

Pentru a vedea varsarea Dunarii in mare la Sulina este necesar sa inchiriati o barca cu motor care sa va duca pana acolo. Ea se inchiriaza cu tot cu barcagiu pentru ca este necesar sa ai un permis de conducere special pentru astfel de ambarcatiuni. Barcagii sunt de obicei locuitori din Sulina, pentru ca ei cunosc cel mai bine delta. Plimbarile cu barca includ mai multe obiective din delta, pe langa varsarea Dunarii in mare.

Pentru facilitarea transportului si prevenirea inundatiilor, canalul Sulina a fost prelungit artificial, iar in prezent gura de varsare se afla mai departe de oras decat acum cativa ani.

Locul in care apele Dunarii se unesc cu marea este destul de vast, iar valurile agitate. Daca bate vantul mai tare barca nu se poate apropia foarte mult de mare. Demarcatia dintre apele Dunarii si mare se remarca prin culorile mai tulburi ale Dunarii fata de albastrul intens al marii. De asemenea, bratul Sulina este delimitat prin stanci pazite strategic de pescarusi, sturzi si alte pasari ale deltei.

Poze de la varsarea Dunarii in Marea Neagra

Pescarus in zbor intre Dunare si mare
Pescarus in zbor intre Dunare si mare.

Varsarea Dunarii in Mare
Spre locul in care se varsa Dunarea in mare

Pelicani in zbor, aproape de varsarea Dunarii in mare
Pelicani …

La Sulina, pescuind pe Dunare
La Sulina, pescuind pe Dunare.

Farul Vechi din Sulina acolo unde s-a filmat Toata Panzele Sus
Farul Vechi din Sulina acolo unde s-a filmat Toata Panzele Sus.

Farul Nou din Sulina, aproape de gura de varsare a Dunarii in mare
Farul Nou din Sulina, aproape de gura de varsare.