Breaza, Comarnic

Cine ar fi crezut ca dealurile de langa Breaza pot sa ascunda asemenea locuri deosebite? Spre surprinderea noastra, pe traseul urmat am intalnit foarte putini oameni (si aceia cu scooterul). Cred ca majoritatea celor care vin in Breaza se multumesc sa stea relaxati in curtea casei de vacanta, la un gratar si o berica. Ei bine, aflati ca pana sus pe deal nu e mult de urcat, iar de acolo vederile sunt minunate (si poate, la urcare, se mai duce si un pic din burta mare plina de bere).

Data: 9 Septembrie 2012
Am plecat dis de dimineata din Bucuresti, la 5.30 eram in statia de autobuz iar pe strada mai erau doar petrecaretii care abia acum se intorsesera din cluburi sau de la nunti. Mai erau totusi in stare sa realizeze ca: “Ia uite, baaah, fata asta se duce la munte!!”

Am prins trenul de 6.27 care pleaca din Gara de Nord spre Breaza.. si cu toate ca e Personal (Regio), pe aceasta ruta trenurile arata decent, curate si cu aer conditionat. Nu a fost chiar o plimbare asa de capul nostru, ci una organizata de Ioan Stoenica (prin Carpati.org) care ne-a descris opinia personala despre cum sa faci fotografii reusite si ce poti scoate din orice aparat foto (fie el digital – sapuniera sau DSLR).

Breaza, Comarnic

Ce am invatat: sa nu ne speriem de modul “M” al aparatului. Pana atunci mi se parea indescifrabil, dar am aflat ca el poate fi manevrat cu multa delicatete si fara prea mare efort. Ne-a demonstrat ca pot iesi poze frumoase chiar si in formatul Jpg si fara mult Photoshop. Exact ce aveam nevoie! Si cu zecile mele de articole citite online despre fotografie.. e cu totul altfel sa-ti explice o persoana “LIVE” cu aparatul in mana si cu peisajul in fata.

Poate nu mi-au iesit mie pozele chiar asa.. din prima tura, dar cu siguranta voi mai exersa si voi avansa la acest capitol. Am ajuns dupa-amiaza, in jurul orei 4 pe Varful Frumos din Comarnic (e intr-adevar frumos ce se vede de acolo).

Breaza, Comarnic
Sus pe Varful Frumos, Comarnic

Breaza, Comarnic

Breaza, Comarnic

Breaza, Comarnic
Am carat cu mine in rucsac vreo 2 mere, 3 sandwischuri si ciocolata (neagra bineinteles)… dar in final am ramas cu destul de multa mancare pentru ca, pe drum, am gasit tot felul de fructe colorate si pline de vitamine: catina, paducel, mure, prune.

Breaza, Comarnic

Breaza, Comarnic

Breaza, Comarnic

Breaza, Comarnic