Patinoarul din Viena

Patinoarul se numeste in limba germana “Wiener Eistraum”, adica Visul de Gheata din Viena. Cunoscand foarte putine cuvinte in germana am crezut initial ca Eistraum inseamna “trauma pe gheata” :) Ne-am linistit cand am aflat ca “traum” inseamna “vis”. Si chiar a fost o atmosfera de vis: am mers la patinoar seara .. in jur de ora 20, iar cladirea primariei (Rathaus) era foarte frumos luminata si parea a fi un castel din povesti.

Adresa: Rathausplatz, metrou Rathaus.
Program: Zilnic, intre orele 9.00 si 22.00 (intre 20 Ianuarie si 4 Martie)
Preturi: Intrare patinoar: 6 euro/ zi; Inchiriere patine: 6 euro/ zi; Garderoba pentru ghete: 2 Euro/ zi (sau va puneti ghetele intr-un rucsac si nu mai platiti).

Langa patinoar sunt amenajate casute (aproape la fel ca cele de la Targul de Craciun) cu mancare calda, cartofi copti, cafea, ceai, vin fiert sau punch.

Patinoarul din Viena

Patinoarul e impartit in 2 zone: patinoarul din fata primariei si cel aflat langa Burgtheater, iar legatura dintre ele se face prin cateva culoare (dream paths) bine semnalizate, cu sensuri de mers: totul foarte organizat si civilizat (asa cum sunt mai toate in Austria). Sunt si oameni care asigura paza si care vin imediat langa tine daca se intampla cumva sa cazi “Alles OK?”. E bine sa fii pregatit cand ajungi aici si sa inveti cateva lectii de patinaj.

Patinoarul din Viena