O mica plimbare prin centrul capitalei la Parliament Hill.

Ottawa e unul din putinele orase canadiene unde poti vedea cladiri istorice. Parlamentul se poate vizita gratuit in fiecare zi. Numarul de bilete pe zi este, insa, limitat, oferindu-se doar celor care vin acolo de dimineata. Cladirile Parlamentului, construite in stil gotic aproape de raul Ottawa reprezinta centrul politic si cultural al capitalei. Amplasarea acestora la o altitudine ceva mai mare, pe deal, permite vizualizarea unor minunate panorame.

Se vede podul care desparte Ottawa de Gatineau, adica statul Ontario de statul Quebec… sau cum se mai spune aici.. English side / French side.

Am avut noroc de o zi insorita de toamna… desi a fost cam frig, am tremurat cu mana pe aparat.. iar asta nu se poate vedea in poze. Poate nu ne-am obisnuit noi sa ne imbracam cum trebuie. Era mai bine daca mergeam intr-o zi mai calduroasa. E foarte placut sa te plimbi pe langa raul din Ottawa, dar daca e racoare.. bate si vantul mai tare pe langa apa si nu e asa placut.

Ottawa e foarte linistita, un oras in care sa te plimbi pe jos sau cu bicicleta si sa alergi prin parcuri. Sunt multe persoane care alearga, la orice ora din zi. Nu prea sunt multe restaurante si baruri… “night-life” inca nu am experimentat. Am gasit in schimb “cea mai veche” taverna din Ottawa.. doar din 1849. E de fapt  o taverna “noua”, avand in vedere ca in Europa poti gasi locuri mult mai vechi decat secolul al XIX-lea.

In centru au si o piata cu legume proaspete, magazine de branzeturi si nelipsitele magazine de suveniruri de unde poti cumpara sirop de artar, autentic canadian.

Pregatirile de Halloween incep cu 2 luni inainte: bostanii mai mici sunt pictati, iar cei mai mari se scobesc in interior, apoi se cioplesc in cele mai hidoase creaturi si se aseaza in fata casei.

Din centrul capitalei porneste canalul Rideau finalizat in 1832. Canalul de 202 km lungime, a fost construit cu scopul de a facilita comertul, legand raul Ottawa de Lacul Ontario. De asemenea, construirea acestuia a atras mii de oameni in aceasta regiune formandu-se astfel orasul Ottawa. Acum, canalul Rideau a devenit un obiectiv turistic, de-a lungul caruia te poti plimba, pe jos sau cu bicicleta. Iarna canalul ingheata devenind cel mai lung patinoar din lume.