Zapada permanenta 3-4 luni pe an. Asa e in Ottawa si in multe alte orase din Canada.  Sunt perioade cand ninge de 3-4 ori pe saptamana. Se circula mai greu, dar sunt multe masini care dezapezesc strazile si aleile din cartiere. Ies pe strazi inainte chiar de a incepe sa ninga. Sa fie pregatite.

E frumos cand ninge, e totul linistit si nu e frig.

Atunci cand nu ninge, e mai frig, au fost si temperaturi de -25 si chiar -31 de grade. Atunci nu prea iese nimeni din casa. De exemplu, cand am facut pozele de mai jos erau aproximativ -7 grade. Cald :) Intr-o zi au fost chiar 2 grade. Iar dupa ce experimentezi -31 grade, ti se pare ca e canicula atunci cand sunt 2 grade in luna Decembrie.

Canadienilor nu le place frigul. Toti se plang de acest lucru. Unii pleaca in tari mai calde atunci cand se pensioneaza. Dar tuturor le place zapada. Copii sunt fascinati si sunt singurii carora nu le pasa de frigul de afara.

Iarna pistele de biciclete sunt amenajate pentru ski fond (cross-country), destul de popular pe aici. Patinoarele se deschid doar atunci cand e destul de frig afara. Folosesc apa inghetata si nu gheata artificiala.

Ca sa iti placa iarna in Canada, trebuie sa profiti cat mai mult de activitatile in aer liber. Te imbraci bine si te inarmezi cu mult curaj si energie. It’s fun!