Canale Amsterdam

Motivul pentru care i se mai spune si Venetia Nordului se datoreaza canalelor care strabat orasul Amsterdam: mai mult de 100 km de canale, 90 de insule si 1,500 poduri. Principalele 3 canale au fost construite in sec. XVII-lea in timpul Epocii de aur iar fundatia lor este sustinuta de 76,000 piloni din ulmi. Au fost realizate pentru a facilita transportul bunurilor, dar si pentru a preveni inundatiile, controland nivelul apei. Apa din canale este schimbata integral o data la 2 zile, pastrand orasul curat.

Periodic o masina rascoleste canalele si scoate din apa destul de multe biciclete care au aterizat cu sau fara biciclist – in apa. Sunt cateva locuri in care canalele nu sunt protejate de balustrade si permit trecerea libera direct in apa.

Case-Barci din Amsterdam

Pe canale sunt ancorate barci, chiar si case- barci (houseboats) in care oamenii locuiesc beneficiind de toate utilitatile si confortul unei case normale. In plus, au asigurate garantat camere cu vedere la canal. Sunt aproximativ 2,500 case barci iar in prezent nu mai exista loc de ancorare, iar daca vrei sa te muti intr-o astfel de casa va trebui sa cumperi una deja existenta. Acest lucru a ridicat destul de mult pretul acestor locuinte.

Canale din Amsterdam

Croaziera pe canale este cu siguranta un mod cu totul deosebit de a vedea orasul cand esti in vacanta in Amsterdam. Sunt cateva barci care asigura mai multe calatorii pe zi dar si seara cand e mult mai romantic.

Blue Boat Company
Stadhouderskade 30 (Leidseplein)
www.blueboat.nl