Craciun Austria

De la mijlocul lunii Noiembrie si pana pe 26 Decembrie, in Austria incep targurile de Craciun: cu multe decoratiuni, lumini si globulete, prajiturele cu martzipan si ciocolata, castane coapte si bauturi aromate.

Targurile de Craciun, numite Christkindlmarkt se organizeaza in multe orase, precum si in statiunile de ski. Dintre toate, cel mai mare este cel din Viena, organizat la Primarie (Rathausplatz), la palatul Schoenbrunn, la Muzeul de Istoria Artei (Maria Theresien-Platz) si Palatul Belvedere. Daca v-ati intrebat vreodata cum arata lumea in povestile cu zane, sigur veti descoperi acea atmosfera la Targul de Craciun de la Viena.

Inainte de Craciun, in Austria este perioada Adventului, mai exact ultimele 4 saptamani dinaintea Craciunului. Desi prezent si in cartile religioase ortodoxe, adventul nu este celebrat si in mod public sau comercial asa cum este in religia catolica. Poti auzi la radio sau tv in aceasta perioada urarea „Wir wünschen einen schönen Advent!“ si ceea ce este specific acestei luni – este ca in fiecare saptamana din cele 4 fiecare casa se impodobeste cu o coronita de brad cu 4 lumanari, iar fiecare lumanare se aprinde respectiv intr-o saptamana.

Craciun Austria
Sursa foto: http://www.flickr.com/photos/moodyworld/2188636989/

Copii descopera bucuria apropierii Craciunului si prin Adventskalender – multe din companiile producatoare de ciocolata realizeaza aceste dulciuri cu calendare pentru 1-25 decembrie, iar sub fiecare zi a calendarului se ascunde o bucatica de ciocolata.

In perioada Adventului, in Oberndorf si Wagrain, oamenii se aduna la biserica pentru a canta colindul Silent Night.

Aflati mai multe despre Austria pe blogul: MyAustria.ro.