Restaurante Amsterdam

Amsterdam este orasul clatitelor: pancakes sunt gatite ca si fel principal cu sunca, branza, ciuperci sau ca desert: clatite cu ciocolata, cu banane, ananas sau inghetata. Clatitele sunt mari, rotunde, sub forma de pizza pe care sunt presarate ingredientele. Ne-am luat la pranz cate 2 clatite si nu am reusit sa le mancam pe toate. Ospatarul chiar se mirase la inceput de comanda noastra, dar noi fiind mari amatori de clatite am zis sa incercam mai multe sortimente.

Va recomandam 2 pancakes houses:

Upstairs Pancakehouse: un loc dragut, primitor, decorat cu ceainicuri agatate sus pe plafon si cu doar 3 mese unde ai parte de cele mai gustoase clatite.
Grimburgwal, 2

Sara’s Pancakes si chiar Sara va gati si va servi delicioasele clatite.
Raadhuisstraat, 45

Diversitatea etnica din Amsterdam se vede si in cazul restaurantelor, majoritatea cu specific international. Restaurantele Argentiniene te cheama la o friptura pe gratar, cele Mexicane te ispitesc cu mancarurile picante, Japonezii prin noodles (taitei) si tot felul de alte restaurante cu specific: Italian, Tailandez, Indian, Japonez, Grecesc, American etc. Fast food-urile sunt si ele numeroase: pe langa binecunoscutele McDonalds si KFC orasul e plin de shaormarii. Mai greu gasesti restaurante olandeze cu mancare traditionala.

Verifica intotdeauna nota de plata: cei de acolo sunt obisnuiti cu turistii care vin si pleaca, stiu ca e putin probabil ca ei sa se mai intoarca a doua oara si unii mai incearca sa te pacaleasca.

Ne-au placut:
Wagamama cu cele mai multe sortimente de taitei (noodles).
Zuidplein, 12

De Blonde Hollander, mancare olandeza.
Leidsekruisstraat, 28

The Pantry, mancare olandeza.
Leidsekruisstraat 21

Royal Thai, restaurant thailandez
Lange Leidsedwarsstraat 94

Mai ieftin mananci la piata cu mancare (La plaza) situata in centru pe strada principala cu magazine de haine si accesorii. Nu ai parte de servirea de la restaurant, dar mancarea e buna si sunt multe sortimente de unde sa alegi.