Cheile Turzii, Turda
Cheile Turzii, situate langa orasul Turda sunt foarte usor de parcurs si accesibile tot timpul anului. Noi le-am vizitat in Decembrie, bifand pe lista noastra si alte obiective din zona: Salina Turda, Vanatarile Ponorului, Huda lui Papara, rezervatia Scarita Belioara. Cheile Turzii sunt destul de tursitice in comparatie cu alte chei din Romania: se merge doar pe o carare pe langa apa si e amenajata si o punte suspendata pentru trecerea apei. E un traseu pe care il poate face oricine, fara echipament special (fetelor, nu veniti totusi cu tocuri!)

Vizitarea cheilor dureaza aproximativ 1 ora si jumatate (dus-intors prin chei). Daca aveti echipamentul potrivit si vreti sa faceti mai multa miscare merita sa faceti circuitul cheilor (4-5 ore).

Data: 4 Decembrie 2011
Cum ajung la Cheile Turzii: Bucuresti – Pitesti – Rimnicu Vilcea – Sibiu – A3 – Alba Iulia (centura) – Teius – Aiud – Turda – comuna Mihai Viteazu apoi dreapta conform indicatorului turistic.

Rezervatia Cheile Turzii a fost infiintata in 1938 si protejeaza peste 990 specii de plante, 110 specii de pasari, mamifere si reptile. Lungimea defileului este de 1.270 m, iar inaltimea peretilor de 250 m. Se poate face aici chiar si alpinism (sunt amenajate prize de escaladare pe unii pereti).

Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii

Cheile Turzii
Vezi harta mai mare

This article has 2 comments

  1. Pingback: Cheile Turzii | Arta si calatorii

  2. Pingback: Arta si calatorii