Case, Canale, Barci din Amsterdam

Casutele inalte si inguste, vopsite in culori contrastante si decorate cu alb ca si cand ar fi ornate cu frisca ii dau orasului un farmec aparte. In centru exista si hoteluri amenajate in astfel de cladiri. Casele precum si alte cladiri care au fost construite pana in secolul al XIX lea sunt sprijinite de piloni de lemn. Intregul oras a fost construit intr-un fel de mlastina iar pentru sustinerea cladirilor s-au folosit piloni uriasi de lemn iar in prezent se folosesc piloni de fier. Unele case mai vechi sunt afectate de degradarea pilonilor si se pot vedea in anumite locuri deformarea lor.
Case din Amsterdam

Pe vremuri, in Amsterdam se platea o taxa pe metru patrat in latime, de aceea casele construite in secolul al XVII-lea au o latime de maxim 9 metri dar sunt cu 3-4 etaje. Au ferestre inalte si inguste, scarile interioare la fel sunt inguste si mai greu pot urca 2 persoane una langa cealalta. Deasupra, fiecare casuta are un carlig si cu ajutorul unei franghii se pot aduce in casa obiecte de mari dimensiuni, cum ar fi mobila. Unele femei spun ca acest carlig e foarte bun pentru a urca barbatul care ajunge beat acasa, transformandu-se astfel in olandezul zburator: The Flying Dutchman.

Case din Amsterdam

Cu cat o casa are mai multe decoratiuni, cu atat mai bogati au fost proprietarii acesteia. Aici locuiau negustorii instariti, mestesugarii, doctorii, avocatii, politicienii si artistii (Rembrandt). In prezent costurile locuirii intr-o astfel de casa sunt mult mai mari comparativ cu alte locuinte, asa ca multi prefera zonele din afara centrului, cu cladiri moderne sau zonele rezidentiale. Casele ascund in spatele lor gradini interioare pe care le poti vedea doar vizitand o astfel de casa.