Ziua 1: Prima zi de concediu si plecarea spre Croatia: cu masina de la Bucuresti la Budapesta

Durata: 12 ore lungi, 823 km.
Data: 11 August 2012

Am indesat portbagajul cu toate bagajele .. am profitat de faptul ca mergem cu masina si mi-am luat haine de toate felurile si de toate culorile (la propriu). Si parca tot erau putine.. Daca am fi mers cu avionul, nu stiu unde ar fi putut sa incapa atatea lucruri.

Cand am plecat din Bucuresti eram hotarati sa iesim din Romania prin Timisoara, mergand prin Craiova. Am fost mai demult pe acolo spre Cheile Nerei si sincer nu mai vroiam sa trecem prin Strehaia inca o data. Cu aproximativ 20 km inainte de Pitesti ne-am hotarat sa mergem prin Arad, trecand astfel prin defileul Oltului. De la Sibiu se merge pe 17 km de Autostrada, asa doar cat sa-i simti gustul, apoi inapoi pe drumul prin localitati. Se vede totusi ca se fac lucrari intense la noua autostrada care va continua A1 si care va merge mai departe unindu-se cu cea din Ungaria. Ce putin am fi facut pe drum daca era gata autostrada! Ei.. data viitoare.

Bucuresti-Arad-Budapesta

De la Sibiu am ajuns in Sebes, orasul meu preferat pentru cumparat sosete :D. Erau toate frumoase si colorate si m-am hotarat foarte greu pe care/ cate sa iau (nu puteam sa le iau pe toate :( ) De la magazinul Ciserom, bineinteles. Daca ajungeti pe aici neaparat sa va opriti la magazinul Ciserom. Este chiar pe drumul principal, cum vii dinspre Bucuresti, pe partea stanga.

Bucuresti-Arad-Budapesta

Dupa Sebes drumul a devenit ceva mai obositor, mai ales pentru sofer care nu a lasat volanul din mana toate cele 12 ore.
Bucuresti-Arad-Budapesta
un deal interesant pe care scria cu litere mari “Hallewood” .. ca la Holywood.

De la Arad la Nadlac nu am prins aglomeratie pe sensul nostru de mers – dar pe cealalta parte, la intrarea in Romania – o coada de masini lunga de cativa km [se pare ca doar in weekend e asa, in timpul saptamanii drumul e ok].

De la Nadlac stiam ca drumul spre Budapesta trece prin Szeged, asa a fost acum 3 ani cand am mers spre Viena. Ei, surpriza: nu am mers decat cativa km de la iesirea din tara si am intrat pe autostrada. Fericire maxima! Autostrada a fost prelungita si scurteaza astfel drumul spre Budapesta.

De la intrarea in capitala Ungariei pana in centru am facut foarte putin, aproximativ 10 minute: semafoarele erau perfect corelate de parca stiau ca suntem obositi dupa atata drum.

Ziua 1 s-a incheiat cu o cina mexicana: delicioasa si spicy: quesadillas cu sos chili si guacamole.
Budapesta

Si inca 3 poze rapide pe care le-am facut seara, in Budapesta:

Budapesta

Budapesta

Budapesta

Plecarea din Budapesta.. spre Zagreb:

Bucuresti-Arad-Budapesta

Bucuresti-Arad-Budapesta

Stay tuned: urmeaza ziua 2: plimbare in Zagreb.